fb-icon-artida twitter-icon-artida flickr youtube-icon 
Kontaktne informacije

LASTNIK LICENCE:
Artida © Greco d.o.o.

t: 041 918 346
e: artida@artida.si
s: www.artida.si

O meni

artida-priponke-badge-znacke-thumb
Sem Ajda Gregorčič, grafična oblikovalka in ilustratorka v našem družinskem podjetju Greco d.o.o. Že od nekdaj sem imela rada risanke, stripe in pobarvanke, zato sem se tudi sama odločila, da ustvarim serijo prikupnih likov, pobarvank in otrokom zanimivih vsebin ter jih predstavim na Artidini spletni strani, pa tudi na majicah in drugih tekstilnih izdelkih. Kot mamica svojo malčico pogosto razveselim s pisano majico z likom Artida, nosim jih tudi sama in ji ob tem pripovedujem zgodbice o zanimivih ljudeh in živalih.

Skozi leta sem razvila že prek 100 različnih likov Artida, ki jih ustvarjam digitalno v podobi prikupnih ikonic. Liki Artida so poenostavljena otroška različica ljudi, živali in poznanih likov. Atraktivni so predvsem za dojenčke, malčke in otroke, pa tudi za nekatere odrasle, ki si radi popestrijo vsakdan z živimi barvami in nasmejanimi obrazi.

Kot otrok sem rada ustvarjala, zato želim tudi drugim otrokom ponuditi to možnost. Na Artidini spletni strani so na voljo brezplačne pobarvanke s sezonsko tematiko, pogosto povezano tudi z Artidino rodno deželo Slovenijo. Najti je mogoče Artido v narodni noši, Artido med nabiranjem jesenskega grozdja, jahanjem lipicanskega konja in obiskom Postojnske jame.

Artidin prosti čas je čas raziskovanja, ustvarjanja in spoznavanja sveta okoli sebe in tudi daleč, daleč stran od Slovenije. Tako se Artida pogosto potopi v pisan podvodni svet ali obišče daljne dežele, kjer spozna svoje sorodnike iz Egipta, Kitajske, Japonske, spozna tudi ljudi drugih ras in kultur in se igra z živalicami kot so pande, tigri, hobotnice ..

Artida je ime, ki je nastalo kot skupek besed 'art' (umetnost) in 'ida' (angleško prebrano Ajda). Je sad moje domišljije in način, kako malčkom na zanimiv način prikazati ta zanimiv in prekrasno pisan svet.